A 3%-os MSZ(M)P hegemóniája, avagy hogyan nullázunk le egy pártot szocialista módra

Az MSZP támogatottsága folyamatosan csökken a 2010-es országgyűlési választások óta, amikor is a FIDESZ-KDNP koalíció 2/3-os győzelmet aratott a volt kormánykoalíció felett, köszönhetően Gyurcsány Ferenc áldásos tevékenységének. (Balatonöszöd, rendőrattack, IMF hitel, borzalmas válságkezelés, megszorítások stb.) Azonban az elmúlt 1 - 2 évben ez a csökkenés zuhanórepülésbe csapott át: Az MSZP támogatottságát folyamatosan szívják el az olyan, viszonylag újonnan létrejött balliberális ellenzéki pártok, mint amilyen a Momentum, vagy éppen a DK, amelyet az alábbi közvélemény kutató intézet, a Nézőpont 2020. májusi kutatási eredménye is igazol:


Forrás: Nézőpont Intézet


A grafikonból kiolvasható, hogy az MSZP-Párbeszéd támogatottságát leginkább a Momentum, illetve a DK tudta elszívni. Ennek egyik oka az MSZP erejében rejlik, ugyanis a DK az MSZP-vel szemben legalább rendelkezik olyan, viszonylag karizmatikus tagokkal, mint amilyen Vadai Ágnes, vagy éppen Gyurcsány Ferenc. Másrészről, a Momentum és még a DK is sokkal könnyebben meg tudja szólítani a fiatalabb generációkat, mint mondjuk az MSZP. Másrészről, az MSZP-n belül tagok személye még az ellenzéki szavazók között is megosztó. 

Vegyük példának először Kunhalmi Ágnest, aki hivatalosan 2006 óta tagja az MSZP-nek, és 2014 óta országgyűlési képviselő, viszont a hírnevét az enyhén szólva botrányos megmozdulásainak köszönheti, mintsem képviselői munkájának. A képviselőnő egyik legnevetségesebb botrányai közé tartozott a 2018-as decemberi "MTVA székház ostrom", amikor is egy egész ország lehetett szem- és fültanúja annak, hogy miért nem vették fel Kunhalmi Ágnest a Színház- és Filmművészeti Egyetemre:




A videón láthatjuk, amint a képviselőnő Neymart megszégyenítő módon vetődik az ajtóról a földre, megpróbálva elhitetni azt a Szél Bernadett képviselőnő élő Facebookos közvetítését nézőkkel, hogy bizony keményen ráb*szták az ajtót a közmédia csúnya és fasiszta propagandistái. Másnap viszont már az egész internet a mutatványán röhögött, így fordítva sült el a képviselőnő egyszemélyes mutatványa.

Tavaly februárban a képviselőnőnek sikerült bemutatnia azt, hogy pontosan mit tudott elsajátítani a SZTE Kommunikáció szakán: Képviselőtársával, Bangóné Borbély Ildikóval (lesz még róla is szó ebben a blogbejegyzésben..) csillogtatták meg a helyesírási tudásukat, amivel az országgyűlés mentelmi bizottsága előtt tiltakoztak a házelnök ellen, aki a 2018. decemberi parlamenti vita során rendet csinált az ülésteremben, és elvette a rendbontó, provokáló ellenzéki képviselőktől a szót: 


Fotó: MTI/Balogh Zoltán


Ugorjunk egyet a már korábban is megemlített Bangóné Borbély Ildikó képviselőnőre, aki 2003 óta tagja az MSZP-nek, és 2014-től országgyűlési képviselőként "tevékenykedik" a Parlamentben. A képviselőnő egyik legbotrányosabb megnyilatkozása pont a független-objektív ATV-ben történet, amikor is az egyik műsorvezető, Kárász Róbert éppen arról kérdezte Bangónét, hogy miért csökken ilyen nagy ütemben az MSZP támogatottsága. Az azért elég kínos, amikor a saját balliberális televíziójukban is már ilyen kínos kérdéseket kénytelenek feltenni az általuk favorizált politikai pártok tagjainak. Ekkor hangzott el az az ominózus patkányozás, élő adásban:




Ugorjunk Bangónéről a legújabb MSZP-botrányra, az álmentős videóra. Korózs Lajos, MSZP-s országgyűlési képviselő, és a Népjóléti Bizottság elnöke még májusban közzé tett a Facebook oldalán egy 10 perces, nagyon drámai hatású "tényfeltáró videót", amelyben megpróbálták bemocskolni a kormány válságkezelő politikáját azzal, hogy több száz ember halhatott meg a kórházi ágyak kiürítése miatt. Korózs Lajos az állítását egy állítólag főállásban mentőtisztként dolgozó nővel, Németh Athinával próbálta meg bizonyítani, aki a videóban elmeséli, hogy Ő elvállalta 10 olyan beteg gondozását, akiket a kórházakból hazaküldtek, és ebből a 10 betegből 9 elhunyt. Aki esetleg kíváncsi az eredeti felvételre, de nem tudta azt megnézni, azt most az alábbi Youtube videóban megtekintheti:



A történettel csak az a baj, hogy Németh Athina egyáltalán nem dolgozott főállású mentőtisztként SEHOL, és egyáltalán nem rendelkezik egészségügyi végzettséggel. Se az OMSZ-nél, se pedig annál a "magánmentő szolgáltatónál" nem dolgozott, amire egy későbbi ATV-s szerecsenmozgató riportban olyan híven nyilatkozik. Sőt, az illető korábban egy Origós újságírónál, Sztankay Ádámnál is "bepróbálkozott", ekkor viszont nem mentőtisztnek, hanem a magyar filmrendező Herskó János lányának adta ki magát. 

A nőről a napokban az állítólagos lánya a HírTV-nek egy exkluzív riportban beszámolt édesanyja múltjáról, aki állítólag csak 8 osztályos végzettséggel rendelkezik, és korábban Budapesten, a BKV-nál dolgozott, amíg egy csalás el nem bocsájtották a cégtől. A nő lánya szerint édesanyja (akinek a valódi neve Németh Gretrúd Aténé) gyógyszerfüggő, és ezért adta ki magát egészségügyi dolgozónak, hogy így könnyen hozzájusson az idősebb betegek gyógyszereihez. A riport megtekinthető a HírTV  Youtube csatornáján:




Mindig megkapom az ellenzéki nézetű ismerőseimtől és barátaimtól, hogy a Fidesz elnyomja és teljesen ellehetetleníti az ellenzéki pártokat, így például nem hagyja az ellenzéki képviselőket szóhoz jutni a Parlamentben, vagy éppen az ellenzéki pártokra "szabat ki bírságokat" stb. Ezeknek az ismerőseimnek szoktam elmagyarázni azt, hogy a szavazók többségének a szemében azért hiteltelen az összes ripacskodó és dilettáns ellenzéki politikus, mert azon túl, hogy a népszerűtlenségük miatt a kormányt hibáztatják, és a szavazókat patkányozzák le, még alkalmatlanok is a kormányzásra. 

Elég megnézünk a fővárost, hogy mit csinál a baloldali szivárványkoalíció Budapesttel: Eltűnt a Lánchíd felújítására szánt 23.7 MILLIÁRD FORINT, a Pesti úti Idősek Otthonában tömegével haltak meg az idősek Koronavírus fertőzésben, amely fővárosi fenntartás alatt volt, viszont az intézményben nem volt megfelelő létszámú egészségügyi személyzet, és a bentlakók nagy részénél a rühesség is jelen volt. A fontosabb, vezető pozícióba olyan, a 2010-es évek előtti politikusok kerültek be kulcspozícióba, mint például Bőhm András, Mártha Imre, Vásárhelyi Mária, stb.

Fotó: Bődey János / Index


Tényleg ezekre akarjuk bízni majd 2022-ben az ország vezetését, amikor még a fővárost is képtelenek normálisan irányítani? Gondolkodjunk majd el ezen akkor, amikor elmegyünk szavazni..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Facebook oldal elérhetősége

Neo-bolsevik felfordulás az USA-ban - Mi várható idehaza?